Blog Content

Home – Blog Content

De ce recomand WordPress?

De-a lungul anilor, am lucrat cu tot felul de CMS-uri, precum Joomla, Prestashop, Magento sau Opencart dar cumva, tot WordPress a parut solutia cea mai fiabila, inca din 2010.

In 2012 lucram cu o agentie de stiri “wanna be”, care la vremea aceea utiliza Joomla iar la una dintre sedinte, un coleg a sugerat WordPress. Desigur, s-a izbit de un refuz urmat de o serie de argumente precum “cu wordpress nu poti face x lucru” sau “joomla este mai un cms mai complet ca wordpress”.

Ulterior, realitatea l-a contrazis.

Nu mai zic in prezent cand WordPress este nr 1 in lume la market share si in timp ce alte platforme, pierd anual din acest share, WordPress a continuat sa creasca de la an la an.

Wordpress Market Share Growth

Iar lucrurile nu par sa se opreasca aici pentru ca frecventa cu care WordPress este utilizat, creste considerabil si este de asteptat ca pana in 2020 sa se regasesasca instalat pe mai bine de jumatate din site-urile create in intreaga lume.

Pe scurt, peste 60% din piata de platforme CMS este detinuta de WordPress in timp ce 30% din site-urile din intreaga lume, utilizeaza WordPress.

wordpress cms market share

 

Despre alegerea CMS-ului potrivit pentru site-ul tau am discutat in acest articol.

Ce poti face cu WordPress?

In prezent, poti face cu WordPress, absolut orice tip de website. Daca exista un anume tip de site pe care nu il poti crea si administra eficient in WordPress, chiar va rog sa imi scrieti in sectiunea de comentarii, pentru a dezbate.

WordPress este perfect pentru:

 • Site de prestari servicii (horeca, IT, instalatii, constructii, consultanta, financiar, avocati etc)
 • Magazin online mic, mediu sau mare!
 • Blog, revista, publicatie online
 • Forum, comunitate, retea sociala, dating
 • Wiki site
 • Site de review-uri
 • Site pentru institutii guvernamentale (aici e o mare problema)
 • si altele, probabil omise

In urma cu cativa ani, existau opinii, ca si in prezent de altfel, cum ca WordPress nu este un CMS potrivit pentru un magazin online. Astazi se mai perpetueaza doar ideea ca nu este potrivit pentru un magazin cu zeci de mii de produse, insa si aici este gresit.

Din experienta proprie, pot confirma ca WordPress este capabil sa duca un site cu sute de mii de produse, daca este optimizat corespunzator iar hostingul nu este unul de 2 dolari pe luna. In e-commerce, multi ajung sa apeleze la solutiile cele mai scumpe de hosting si anume VPN-urile. Aceste retele ofera resurse dedicate pentru site iar asta se vede direct in viteza de incarcare a site-ului.

Pentru forumuri, comunitati, retele sociale sau de dating, WordPress este ajutat de pluginuri precum buddypress sau bbpress, pluginuri cu care puteti transforma un simplu site WordPress, intr-o comunitate puternica, cu pofil pentru utilizatori si posibilitatea dezvoltarii unui forum cu toate capacitatile pe care ar trebui sa le aibe un forum.

 

Principalele motive pentru care lucrez doar cu WordPress.

 • CMS fiabil
 • Template-uri gratuite la discretie
 • Pluginuri gratis pentru orice nevoie
 • Solutii adaptabile pentru orice tip de afacere
 • Usurinta cu care se poate modifica template-ul
 • Usurinta cu care clientul poate gasi o alta agentie sau freelancer care sa se ocupe de site
 • Costuri mici de instalare sau chiar zero, la fel si pentru mentenanta
 • Interfata intuitiva
 • Se instaleaza simplu si prin cateva clickuri din interfata Cpanel

Fata de Opencart, spre exemplu, un site creat in WordPress poate fi modificat si imbunatatit usor, rapid si gratis prin tot felul de pluginuri (module). Cum WordPress este cel mai fololsit CMS din lume, exista milioane de pluginuri care indeplinesc tot felul de functii, pentru tot felul de site-uri.

Desi nu recomand neparat template-urile gratis, puteti gasi multe astfel de teme cu design chiar premium. Un template premium costa intre 30 si 80 de dolari pe Themeforest si are mai multe avantaje fata de unul gratis.

De la suportul asigurat de catre developer pana la eliminarea oricarei limitari in utilizarea temei sau functiilor acesteia.

Template-ul ales poate fi modificat cu usurinta, fara sa fie necesare abilitati de codare extraordinare. De cele mai multe ori este vorba de HTML sau CSS, limbaje de markup nu de programare. Sigur, WordPress foloseste si PHP si JQuerry sau Javascript, insa majoritatea modificarilor la design pot fi facute fara sa fie necesara editarea codului php din template.

In eventualitatea in care doresti sa intrerupi colaborarea cu agentia care ti-a creat site-ul, vei gasi rapid o alta care sa se poata ocupa in continuare de site-ul tau, pentru ca WordPress stiu toate agentiile si aproape toti freelanceerii.

Daca ti-ai crea un magazin online in Prestashop sau Opencart iar programatorul sau cel care ti-a creat site-ul, pleca, iti va fi mult mai greu sa gasesti pe cineva priceput si de incredere. Nu mai zic de actualizarile de platforma, care in cazul celor doua CMS-uri enumerate mai sus, nu decurg smooth. Cine a actualizat vreodata Prestashop de la versiune mai veche la cea mai noua, stie despre ce vorbesc.

Prin interfata de administrare intuitiva, proprietarii de afaceri pot sa isi administreze singuri site-ul, la nevoie, sau anumite componente din acesta, precum blogul.  Desigur, cei fara experienta nu vor putea face asta fara indrumare, cel putin nu de la inceput.

 

Probabil nu este nici o surpriza sa va anunt ca si eu folosesc WordPress, atat pe acest site cat si pe zecile de site-uri pe care mi le-am tot creat de-a lungul anilor iar majoritatea template-urilor pe care le-am folosit, au fost gratuite.

Inclusiv template-ul pe care il folosesc are o versiune free in timp ce pro version ofera ceva in plus. Si cam asta este situatia la majoritatea template-urilor de WordPress. Apropo, tema sau template, pentru noi este acelasi lucru, deci atunci cand auziti tema de WordPress, este vorba despre template, adica design-ul propriu zis.

Daca vrei sa treci pe WordPress dar nu stii cum, sau daca este buna o astfel de mutare pentru site-ul tau, nu ezita sa ma intrebi. Iti recomand sa urmaresti si pagina de facebook unde voi deveni activ cat de curand si voi posta noutati, articole noi, sfaturi.

 

1 Comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Editare Video

  Grafica

  Consultanta

  Mentenanta

  Support

  Creare website

  Campanii PPC

  SEO

  Copywriting

  Social Media

  Company

  Despre Noi

  Preturi

  © 2024